5 Bordkart til Bryllup

5 Bordkart til Bryllup

Bordkart til Bryllup: En Guide til Perfekt Oppsett

Å planlegge bryllup er en spennende, men utfordrende oppgave. En av de viktige elementene for en vellykket bryllupsfest er bordoppsettet. Riktig bordkart kan bidra til en hyggelig atmosfære og sørge for at gjestene føler seg komfortable og inkludert. Her er en guide til ulike typer bordoppsett, etikette og tradisjonelle regler, samt praktiske løsninger for bordplassering.

Typer Oppsett for Bryllupsbord

Utstikkerbord (U-bord eller hestesko)
Denne oppsettsformen skaper en åpen sirkulær følelse, hvor hovedbordet er plassert i midten av en U-form. Brudeparet sitter vanligvis i midten, med gjester plassert langs sidene.

Variasjoner: 
E-bord: U-bordet utvides med tre utstikkere.
Kambord: Har fire eller flere utstikkere, noe som gir plass til flere gjester uten å miste den åpne følelsen.

Rektangulært bord
Enkelt og tradisjonelt, rektangulære bord er lett å arrangere i forskjellige konfigurasjoner. De kan plasseres side ved side eller ende mot ende, avhengig av antall gjester og plass tilgjengelig.

Kongebord
Dette er en større og mer imponerende versjon av rektangulære bord, hvor to bord settes sammen til dobbel bredde. Kongebord gir en majestetisk følelse og skaper et samlende midtpunkt.

Ovalt bord
Et ovalt bord gir et mykere uttrykk enn rektangulære bord, samtidig som det gir en følelse av kontinuitet og sammenheng. Det er perfekt for mindre, intime bryllup.

    Runde bord
    Runde bord er populære fordi de oppmuntrer til samtale og interaksjon blant gjestene. De gir en jevn fordeling av gjester rundt bordet og kan være ideelle for større selskaper.

     

    Etikette og Tradisjonelle Regler

      Selv om mange bryllup i dag velger å bryte med tradisjonene, kan det være nyttig å kjenne til de klassiske etikettereglene:

      • Bruden sitter til høyre for brudgommen.
      • Bruden har far ved sin side.
      • Brudgommen har mor ved sin side.
      • Nær familie, forlovere og faddere sitter i nærheten av brudeparet.
      • Par sitter overfor hverandre.
      • Man sitter annenhver mann og kvinne.

      Disse retningslinjene kan tilpasses etter behov og personlige preferanser, slik at bordplasseringen reflekterer brudeparets ønsker og gjestenes komfort.

      Om det er mange barn til stede, kan et eget barnebord være en god løsning. Dette bordet kan plasseres nær foreldrene, men likevel gi barna en egen sosial sfære.

      Bryllupsmaler: Rediger og print ut

      For å gjøre planleggingen enklere, har vi ferdige bryllupsmaler for bordplassering. Du kan få tilgang til fem forskjellige typer bordkart, tilpasset ulike antall gjester og bordoppsett. Disse inkluderer alt fra små intime selskaper til store bryllupsfester, og gir deg fleksibiliteten til å skape det perfekte arrangementet. Disse malene gir fleksibilitet og enkel tilpasning:

      - Gå til vår "Bryllupsmal - 5 bordkart" her

      5 redigerbare Bordkart

      Rediger malen digitalt før du printer ut:

      • Drag and Drop-funksjon: Flytt stoler og bord rundt på bordkartet etter behov.
      • Redigerbar tekst: Legg inn, slett eller endre navn og detaljer direkte i malen.
      • Tilpasning av antall stoler: Legg til eller fjern stoler for å passe til ditt spesifikke oppsett.

        Eller print ut direkte og skriv på arkene:
      • Utskriftsvennlige versjoner: Print ut ferdige bordkart og skriv inn navnene for hånd om ønskelig.


      Med riktig planlegging og de rette verktøyene, kan bordoppsettet ditt bli både funksjonelt og vakkert, og bidra til å gjøre bryllupsdagen din uforglemmelig for både deg og dine gjester.

      Moderne Tilpasninger

      Selv om tradisjonelle regler kan gi en god struktur, er det viktig å huske at dette er ditt bryllup, og du står fritt til å tilpasse sitteplasseringen slik at den passer best for deg og dine gjester. Mange moderne bryllup velger å bryte med noen av de stiveste reglene for å skape en mer avslappet og inkluderende atmosfære.

      Med disse tradisjonelle reglene og tipsene, samt moderne tilpasninger, kan du skape et bordoppsett som både hedrer tradisjonen og sørger for at alle gjestene føler seg velkomne og komfortable på den store dagen.

      Tilbake til bloggen